چهارشنبه 18 شهريور 1405 - Wed 09 Sep 2026
  • حمله به یک نفتکش در آب‌های سرزمینی عراق

  • دشمن ۲ هدف از ما بزند، به ۲۰ هدف حمله می‌کنیم

  • جنایت بی‌رحمانه جنگنده‌های سعودی در یمن

  • بارش برف ریزه ترکیه را سفیدپوش کرد / فیلم

  • خسارات بارندگی شدید و طوفان در ساری / عکس

  • گل تماشایی روماریو در دیدار نمایشی / عکس

  • پاکستان: عملیات یمن علیه عربستان توافقنامه مکه را فعال می‌کند

  • شهادت ماموستا محمد نزهتی توسط گروهک‌های تجزیه‌طلب

  • قیمت آیفون ۱۷ امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور

  • جدایی یک ستاره پرسپولیسی در پایان فصل

  • حاج داود کریمی؛ مبارز مکتبی

  • سید امیر حسینی دلم پر از شکایته امام مهربون

  • این خودروها سهمیه اول و دوم بنزین ندارند

  • افشاگری علی کریمی علیه اکانت‌های سایبری پهلوی

  • نتانیاهو شمشیر انتخاباتی را از رو بست

  • قیمت گوشت قرمز امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵

  • متلاشی شدن باند فساد اداری در شهرستان کلاردشت

  • برگ برنده استقلالی‌ها برای بازی با السد قطر

  • موج زائران در مسجدالحرام؛ سعودی‌ها چه کردند+ فیلم

  • تقدیر و تشویق دریادار عظمایی توسط رئیس ستادکل نیروهای مسلح

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 306899
    تاریخ انتشار: 05/مرداد/1401 - 11:00

    زنگنه گفت مهدی «بهترین» کارشناس گاز است!/ ماجرای بامزه از انتخاب شغل برای پسر هاشمی

    یکی از ویژگی‌های ثابت خاطرات هاشمی این است که دیگران مدام از او تعریف و تمجید می‌کنند و او هم در تعریف و تمجید از فرزندانش کم نمی‌گذارد؛ یا این خود اوست که از آنها تعریف می‌کند یا دیگران پیش او می‌آیند و از فرزندانش تمجید می‌کنند.

    زنگنه گفت مهدی «بهترین» کارشناس گاز است!/ ماجرای بامزه از انتخاب شغل برای پسر هاشمی

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از وزنامه فرهیختگان نوشت: یکی از ویژگی‌های ثابت در خاطرات آقای هاشمی این است که دیگران مدام از او تعریف و تمجید می‌کنند و او هم در تعریف و تمجید از فرزندانش کم نمی‌گذارد؛ یا این خود اوست که از آنها تعریف می‌کند یا دیگران پیش او می‌آیند و از فرزندانش تمجید می‌کنند. 

    مثلا همین خاطرات ۳۰ تیر ۷۸ که بیژن زنگنه آمده و گفته پسرش «بهترین» کارشناس گاز است: «آقای [بیژن نامدار] زنگنه، وزیر نفت آمد و گفت، در بخشی از طرح‌های نفت در مذاکره سرمایه‌گذاران خارجی، پیشرفت داشته‌اند و در بخشی دیگر نداشته‌اند. خواست کمک کنم که عملیات نفت در قالب شرکت انجام شود تا امکان مانور بیشتر باشد. گفت، مهدی، بهترین کارشناس گاز است؛ برای صدورگاز با لوله و یا به صورت گاز مایع، تلاش می‌کنند.»

    یا در بخشی دیگر از خاطرات سال ۷۴ از تعریف سفیر وقت ایران در روسیه از تاثیرات سفر مهدی نوشته است: «آقای [مهدی] صفری، سفیرمان در روسیه آمد. از سرعت پیشرفت اعتماد و همکاری با روسیه گفت و از اصرار روس‌ها برای فروختن سیستم پیشرفته ضد موشک اس-۳۰۰ و از تأثیر زیاد سفر مهدی و هیأت همراه گفت.»

    در مواردی هم پدر از هوش فرزند در تدبیر کار‌ها تعجب می‌کند. در خاطرات سال ۷۴ هاشمی اینطور نوشته شده: «مهدی [هاشمی، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی] آمد. گزارش آوردکه ‏کارشناسان نفت با نظریه او در مورد محل پالایش گازهای پارس ‏جنوبی موافقت ‏کرده‌اند. مهدی، مدتی پیش نظر داد که می‌توانیم ‏گاز پارس‏ جنوبی را به پالایشگاه کنگان بیاوریم و بالاخره از ساخت پالایشگاه جدید، صرفه‌جویی زیادی داشته باشیم. آن روز وزارت نفت موافق نبود؛ اگر کاملاً پذیرفته شود، با همین اعتبار موجود، به جای یک فاز، دو فاز را می‌توانیم انجام دهیم. "از هوش مهدی تعجب کردم.»

    جدا از تعریف‌ها و تمجیدها البته هاشمی در جریان کار‌ها و فعالیت‌های مستقیم‌ فرزندانش قرار داشت و البته از کمکی هم فروگذار نمی‌کرد؛ مرحوم هاشمی در بخشی از خاطرات سال ۷۴ نوشته است: «با محسن و مهدی، دربارة مسایل انرژی هسته‌ای و صنایع نفت و گاز مذاکراتی داشتیم. محسن خواست که وام حساب ۲۱۰ برای ساخت مصلای تهران را ببخشم‏که بیشتر کار بکنند.»

    راه یافتن مهدی به صنایع نفتی ایران هم جالب است که در خاطرات دیده می‌شود. هاشمی در خاطرات ۱۷ ابان ۷۱ نوشته که از «وزیر نفت وقت خواستم که یک کاری برای مهدی پیدا کند که مزاحم درسش هم نباشد». از قضا خروجی این جلسه این شد که مهدی عضو هیات مدیره سکوهای پارس جنوبی شد که در آن زمان البته مهدی تنها ۲۳ سال داشت.

    عباس عبدی از فعالان اصلاح طلب بعدها در گفت وگویی با تائید این موضوع گفت که:" این اصلا برای آقای هاشمی چیز عجیبی نبوده و به صراحت این را در خاطراتشان نوشته اند که به وزیر نفت گفتم کاری برای مهدی پیدا کند که مزاحم درسش نباشد. مساله این است که کسانی که با موقعیت و رانت پدر می آیند از موقعیت برخوردارند اما آن ویژگی ها را ندارند."
     
    البته گره و مخالفتی هم اگر در کار بود به گوش پدر می رسید و او هم تا جائیکه می توانسته کمک می کرده. او ۱۰ تیر ۱۳۷۸ نوشته: «شب مهدی، مدیرعامل شرکت تأسیسات دریایی آمد. از آقایان [بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت و بهزاد نبوی که مانع واگذاری کارهای بزرگ به شرکت تأسیسات دریایی می شوند، شکایت دارد و می گوید، کارها را به شرکت های خارجی می دهند.»

    در بخشی از خاطره ۱ مرداد سال ۷۸هم از پیدانشدن سرمایه گذار برای فازهای بعدی پارس جنوبی صحبت است: «عصر با فؤاد- فرزند مهدی- سرگرم بودم. در استخر، تمرین شنا می کرد. مقداری وقت صرف تنظیم کتابخانه شد. با مهدی، دربارة طرحها توسعه نفت و گاز مذاکره کردیم. گفت برای فازهای بعدی پارس جنوبی، تاکنون سرمایه گذاری پیدا نشده است.»

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما